1-ONCELIKLE SITEDEN VE ETKINLIKLERINIZDEN DOLAYI EMEGI GECEN HERKESE SONSUZ TESEKKURLER.
SITEMIZDE SOY AGACI ILE ILGILI BIR TAKIM BILGILER ARADIYSAMDA BULAMADIM.SIZDEN RICAM BOYLE BI CALISMA YAPABILIR MIYIZ?BIRCOK KISI KOYUNDEN ISTER ISTEMEZ UZAKLASTI VE DAGILDI.GECMISIMIZI UNUTMA ISTEMEYENLERDENIM VE NERDEN GELIP NEREYE GIDIYORUZ SENELER SONRADA GORMEK ISTEYENLERDENIM.
BIRAZ ONCE KAYIPLARIMIZ BOLUMUNU ZIYARET ETTIGIMDE BABAANNEM VE DEDEMI GORDUM,AMA BIR OZTAS DAHA GORDUM KI TANIMAMAK BENI UZDU.BU KONUDA YARDIMCI OLABILIRSENIZ COK MEMNUN OLURUM.KENDI ADIMA UZERIME NE DUSERSE YAPMAYA HAZIRIM.
2-MESLEKLER KONUSUNA DEGINILDI MI ONU DA BILMIYORUM.MEZUN OLDUGUM LISEDE BUTARZ BILGI PAYLASIMI YAPILDI VE KENDI ICIMIZDE BIRBIRIMIZE YARDIMCI OLUYORUZ.HEM IS YAPMAK ADINA HEM DE IHTIYACLARIMIZI GIDERMEK ADINA.
AS. Sevgi abla..
Öncelikle Sitemize hoşgeldiniz.. Sizleri aramızda görmek çok güzel..
Şimdi değindiğiniz konular hakkında birkaç birşey söylemek istiyorum..
Soy ağacı konusunda aslında bir çalışmamız var.. Rahmetli Hasan Çavuşun Köy Katibi olduğu dönemde tuttuğu nufus kayıtlarını bulduk .. Lakin epey bir düzenleme geçirmesi gerekiyor akabinde sunumunun hazırlanması ve sitede yayınlanması aşamasıda biraz uğraş istiyor.. Birde açıkçası soyaçlarını sitede yayınlamanın etiğe uygunluğu hepimizi düşündürdü.. Ve biraz yavaşlamasının sebebide bu..
Meslekler konusunda ise doğrusu pek birşey yapmadık.. Ama esnaf sayfası açtık.. Ve köylü esnaflarımızın uğraşlarını orada yayınladık.. Ama daha geniş birşey yapılabilir.. ve çokta güzel olur..
SOYAGACI KONUSUNDA ISTEYENLERIN AILE AGACINI YAPARIZ.ETIK OLARAK DOGRU OLMAYAN NE ONU ANLAMADIM.SENELER SONRA ALLAH KISMET EDERSE BURAYA KATILIMLAR DEVAM EDER VE INSANLAR KENDI SOYLARINI OGRENIRLER.TARIH TE BIRCOK KISIYI EZBERE BILMEMIZE RAGMEN DEDELERIMDEN GERISINI BILMEMEK BENI RAHATSIZ EDIYOR.
MESLEKLER KONUSUNA GELINCE,ESNAF OLMAYIP CESITLI MESLEK DALLARINDA OLAN YAKNLARIMIZ VARDIR BUNDAN EMINIM.HERKESI BURADA TOPLAMAK GUZEL OLUR DIYE DUSUNUYORUM.
BILGI SAHIBI OLMADIGIM BI KONUDA DA AYDINLATIRSANIZ SEVINIRIM.COK SEY MI ISTIYORUM BLMIYORUM AMA ZEKI ABIMINDE DEDIGI GIBI BIRLIK OLMAK AMACIM.
CESITLI YERLERDE DERNEK CALISMALARI GORUYORUM .BIZDE BOYLE BIR CALISMA VAR MI?ARADA TOPLANIP BILGI ALISVERISI YAPILIYOR MU?NE YAPTIK NE YAPABILIRIZ.
Abla belki birileri olaydan rahatsız olur diye biz bu konudaki çalışmalarımızı bekletmekteyiz.. Çok eski kütüklere sahip değiliz tabi oda ayrı bi mesele.. Ama ortak bir karar alınırsa elimizdeki dökümanları hazırlayıp yayınlarız inşallah..
Dernek konusunda ise abla; öyle bir çalışmamız şuan yok.. Ama duyuyosunuzdur illaki köylümüzle beraber çok çalışmalara imza attık çok şükür.. Bu yıl 3cüsünü düzenleyeceğimiz kutlu doğum programımız var inşallah. Bu yıl arabaşı gecesi yaptık.. Kahvaltı düzenledik..
Aklımızda güzel şeyler var ama işte açıkçası bunları yapabilmek için finansal olarak çok rahat değiliz.. Ama birlik beraberlik konusunda sıkıntımız yok çok şükür bir süre sonra finans konusuda hallolur bizde bir dernek sahibi oluruz inşallah..
Resmi olarak olmasada gönlü olarak bir derneğimiz var diyebilirim
S.a
Sevgi ablanın vurguladığı konu yapmayı isteyıpte yapmakta zorlandığımız bı konu.Eskiler hakkında kesın bılgı bulmakta çok zorlanıyoruz.Hatta köye hangi tarıhte yerleşildiği bile kesin olarak bilinemiyor.
Ben birazcık Güzeller sülalesinin bilgisini toparladım kayda geçtim,eğer diğer sülalelerin geçmişleri ile ilgili elinde bilgi olan yada bilgi alabileceğimiz birileri varsa elbette ulaşmak isteriz onlara.Bu çalıma çok kapsamlı olacak bu nedenle bütün köylülerimizin bu konuda yardımcı olmaları gerekir.