Başlığı Görüntüle
 Başlığı Yazdır
Efendimiz(s.a.v.....)den ibreti hadis
aysem
#1 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 04-02-2010 13:41
Kullanıcı Avatarı

Yeni Üye


Mesaj Sayısı: 1
Katılım Tarihi: 07.01.10

PEYGAMBERİMİZ MUHAMMED A.S. DAN BİR HADİS. OKUMADAN SİLMEYİNİZ...

Güzel bir Hadis

Peygamber efendimiz demiştir ki birisi öldüğünde akrabaları cenaze işleriyle meşgul iken,son derece güzel bir kişi gelir mevtanın başının yanında durur.Kefenlendiğinde kefen ile merhumun göğsü arasına girer

Definden sonra herkes evine döner, Münker ve Nekir adlı iki özel Melek gelir,öleni kişisel mahremiyet içerisinde imanı hakkında sorgulayabilmek üzere ,göğsünde duran güzel kişiyi ayırmaya çalışır.Güzel kişi der ki.”O benim refakatim,O benim dostumdur,hiçbir şekilde Onu yalnız bırakmam.Eğer siz sorgulama için görevlendirildiyseniz,görevinizi yapınız.Onun cennete girmesini kabul ettirinceye kadar terk edemem.

Sonra ölmüş arkadaşına döner der ki, ”Ben, bazen yüksek sesle bazen de kısık sesle okuduğun Kur’anım.Endişe etme,Münker ve Nekirin sorgusundan sonra üzüntü duymayacaksın.

Sorgulama bitince güzel kişi Onun için Meleul Aladan(semadaki meleklerden)misk kokusuyla bezenmiş bir döşek hazırlar.

Allahın Resulu(SAV) demiştir kiHmmesap gününde ne bir Peygamber,ne de bir melek, Allahın indinde Kur’andan daha imtiyazlı bir şefaatçi olamayacaktır.
Lütfen bu hadisi arkadaşlarınıza gönderiniz, çünkü Resullah(SAV) demiştir ki: bir beyit dahi olsa benden olan bir bilgiyi iletiniz. Allah'ın lütfu ve keremi hepimizin üzerine olsun.
AMİN
Formun Altı

YAŞAMAK ALLAH'LA İSE KAHIRLA YAŞAMAK DA HOŞ LÜTUFLA YAŞAMAK DA HOŞ
 
eNGiN
#2 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 05-02-2010 22:21
Kullanıcı Avatarı

Süper Yönetici


Mesaj Sayısı: 60
Katılım Tarihi: 23.06.09

Allah razı olsun.. Malın ve dost-akrabanın kişiyi tek başına bıraktığı anda güzel Amelleri kişiyle beraber gelir.. Rabbim güzel amelleriyle ölen kullardan olmayı nasip etsin..
catkoyu.com/images/news/turkiye.gif
 
Atlanilacak Forum: